T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > woning zelf verkopen populairder

Woning zelf verkopen populairder

AMSTERDAM, 4 mei 2007 - Elf procent van de huizenbezitters laat bij een verkoop van de woning de makelaar links liggen en zet het huis zelf via het web te koop. En 32 procent twijfelt of hij of zij bij verkoop een makelaar zal inschakelen. Samen met degenen die nog geen mening hebben denkt dus in potentie 61 procent aan zelf verkopen.

Die cijfers zijn afkomstig van een woningmarktonderzoek (in pdf) van USP Marketing Consultancy bekend om hun woonkennis onderzoeken en waarin Ikwilmijnhuisverkopen, sinds kort Huizenpartner genaamd, weer wordt genoemd samen met makelaarsland en niksertussen als de drie toonaangevende zelfverkoop-concepten vandaag de dag. Volgens dat onderzoek, dat in april onlangs onder 500 consumenten met enige vorm van verhuisplannen is gehouden, weet slechts 39 procent zeker dat ze bij de verkoop een makelaar zullen inschakelen.

Het zijn vooral middelbaar en hogeropgeleiden tussen de 35 en 55 jaar die denken hun huis zelf te kunnen verkopen. Zij hebben meestal al eens eerder een huis gekocht en menen het klappen van de zweep inmiddels te kennen. Ook zijn zij meer ervaren met handelen via internet.

Mensen die jonger dan 35 jaar zijn, hebben wat minder ervaring op de huizenmarkt en schakelen daarom liever een makelaar in. Vijfenvijftigplussers kiezen ook verhoudingsgewijs vaker voor een makelaar.

Internetmakelaars

Zelf je huis verkopen is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden dankzij de komst van sites als makelaarsland.nl, huizenpartner.nl en niksertussen.nl. Makelaarsvereniging NVM heeft intussen een reclamecampagne ingezet om het publiek te wijzen op de voordelen van het wel inschakelen van een makelaar.

 

 

 


De makelaar is zijn leidende positie kwijtUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > woning zelf verkopen populairder