T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Makelaarsland krijgt NVM op dak

Makelaarsland en gelijken krijgen NVM op hun dak

AMSTERDAM, 1 juni 2007 - Het Alkmaarse kantoor Makelaarsland van makelaar Jeroen Stoop ligt zwaar onder vuur van makelaarsorganisatie NVM. Makelaarsland zou zich niet houden aan kwaliteitseisen van de NVM en maatregelen dreigen. Stoop meent dat collega's het NVM-bestuur onder druk zetten, vanwege zijn veel lagere tarieven..


Op de website van Makelaarsland.nl vraagt het kantoor voor het verkopen van een huis 795 euro, ongeacht de waarde van het stulpje. Volgens directeur Stoop kost de verkoop van een huis van rond de 200.000 euro bij een regulier makelaarskantoor ongeveer 4.000 euro. Makelaarsland zegt een veel lagere prijs te kunnen rekenen omdat het tijdens het verkoopproces veel gebruik wordt gemaakt van internet en de verkoper zelf een actievere rol heeft.

Geen kwaliteit

Secretaris G. Cremers van de NVM stelt dat de kwestie wat het bestuur betreft niets te maken heeft met de tarieven. 'Die zijn al jaren vrij.' Het bestuur heeft wel 'sterk de indruk' dat Stoop geen NVM-kwaliteit levert. 'Hij geeft toegang tot Funda en doet verder alles op afstand.'

Funda is de huizensite waarvan de NVM mede-eigenaar is. 'Makelaars die werken onder het kwaliteitslogo van NVM, moeten ook zelf contact hebben met de klant. Hij moet ook weten welk object wordt aangeboden', aldus Cremers.

Niet alles digitaal

Stoop bestrijdt het NVM-commentaar. 'Er wordt gesuggereerd dat ik alles digitaal begeleid. Dat is niet zo. Bij aanvang van de opdracht komen we langs. Alle onderhandelingen doe ik telefonisch net als traditionele makelaars. Alleen ben ik beter geautomatiseerd.'
De kwestie kan leiden tot uitzetting van Stoop uit de NVM. 'Of hij houdt zich onze kwaliteitsbeginselen', aldus Cremers.

Stoop meent dat bepaalde collega's de kwestie ook gebruiken om het NVM-bestuur weg te krijgen. Over de andere bestuursleden bestaat al langer onvrede, met name onder Amsterdamse leden. Het bestuur zou te weinig slagvaardig optreden. Stoop verwacht dat het tarief van Makelaarsland naar 2.000 euro moet wanneer hij aan de wensen van de NVM tegemoet moet komen.

Goede woningverkoop internet concepten

Onlangs werden www.ikwilmijnhuisverkopen.nl (Huizenpartner.nl) en Niksertussen, naast Makelaarsland, in een gerespecteerd woningmarktonderzoek van USP Marketing Consultancy BV nog genoemd als de leidende internet woningverkoopconcepten. Opvallend is dat hieruit blijkt dat plaatsing van de woning op Funda en daarmee gepaard gaande kosten absoluut niet noodzakelijk zijn om succesvol de eigen en woning te verkopen en dat daarmee, prima goedkopere tarieven als 795 euro mogelijk zijn in plaats van duurdere. Immers woningzoekers als www.dimo.nl, www.huislijn.nl, www.zoekallehuizen.nl en www.jaap.nl zijn zo sterk geworden ten opzichte van Funda.nl dat zij samen veel meer woningzoekers en woningen hebben dan louter Funda.

 

 

Funda versus Makelaarsland.nl

Funda versus Makelaarsland.nlUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Makelaarsland krijgt NVM op dak