T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > conflict tussen Jaap.nl en NVM

Conflict tussen Jaap.nl en NVM woekert door

AMSTERDAM, 15 juni 2007 - Het conflict tussen de huizenzoekmachine Jaap.nl en de makelaarsvereniging NVM is een nieuwe fase ingegaan. Donderdag stuurde Jaap honderden particuliere woningverkopers een brief. Daarin waarschuwt het bedrijf dat hun NVM-makelaar Jaap.nl sommeert hun huis van de website te halen. Dat meldt Bob Kuijs, woordvoerder van Jaap.

 

De koophuizensite ontving de afgelopen weken post van diverse NVM-makelaars. Die eisen dat Jaap de huizen van hun klanten van de website haalt. Kuijs beschuldigt de makelaars ervan de markt gesloten te houden voor concurrentie.

Jaap.nl is de jongste concurrent van Funda.nl, de woningensite van de makelaarsvereniging NVM en Wegener, en is een initiatief van enkele investeerders achter de internetmakelaar Makelaarsland.

Jaap verzamelt het woningaanbod door websites van makelaars in heel Nederland te ‘spideren’, daarbij gaat een robot langs de sites om nieuwe huizen op te sporen. Volgens Kuijs wordt Jaap goed bezocht, soms door 25 duizend bezoekers op een dag.

Kuijs is er van overtuigd dat Jaap niets illegaals doet. ‘De rechter heeft vorig jaar bepaald dat huizensites de sites van makelaars mogen spideren als de makelaars niet een substantieel deel van hun inkomen met die site verdienen. Makelaars verdienen hun geld met huizen verkopen, en niet met hun website.’ Hij is dan ook niet van plan de woningen van de site te halen.

Kuijs heeft de protesterende makelaars een brief gestuurd waarin hij aankondigt dat hij hun klanten gaat aanschrijven. ‘Vaak weten mensen niet eens dat hun makelaar probeert hun huis van Jaap.nl te halen. Ik vind dat ze het recht hebben dat te weten.’

 

 

Funda versus Jaap.nl

Funda versus Jaap.nlUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > conflict tussen Jaap.nl en NVM