T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > fijne buurt geeft doorslag

Fijne buurt geeft bij keuze huis doorslag

Bron: De Telegraaf

AMSTERDAM, 2 augustus 2007 - Een aantrekkelijke buurt is voor kopers nog steeds het belangrijkste criterium bij de keuze van een huis. Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau USP.


Een goede locatie wordt door de 3000 ondervraagde woningkopers zelfs belangrijker gevonden dan essentiële kenmerken van het huis zelf zoals grootte, ontwerp en zelfs de prijs. Een aangename woning in een onplezierige omgeving of buurt wordt zo onaantrekkelijk gevonden, dat het reden is om te verhuizen, aldus de onderzoekers. Volgens makelaarsvereniging NVM moet er in Nederland diep in de buidel worden getast voor een mix van fraai woondecor, afwezigheid van criminelen en herrieschoppers en een gunstig sociaal klimaat met fatsoenlijke buren. "Daarom is een huis op de Utrechtse Heuvelrug of in 't Gooi vele malen duurder dan een vergelijkbaar huis in de nabijgelegen steden Nieuwegein en Almere. Mensen zijn bereid concessies te doen om op een goede locatie te kunnen wonen", aldus de woordvoerder van de makelaarskoepel.

Een belangrijke conclusie uit het USP-onderzoek is dat het belang van de buurt samenhangt met de levensfase waarin mensen zich bevinden.

Jongeren tot 25 jaar zien de woning vooral als een plek om te slapen en hechten nauwelijks aan de woonomgeving. Met het klimmen der jaren raken mensen echter in toenemende mate in hun woonomgeving geworteld. Het krijgen van kinderen is hierbij een omslagpunt. Het sociale netwerk komt steeds dichter bij huis te liggen. De sociale en fysieke omgeving wordt een sterker bindende factor. Die binding vermindert niet als de kinderen het huis uit zijn.

 

 

 

Huizenpartner Buurtbeleving™

[ N I E U W ] Huizenpartner Buurtbeleving™
Geef woningzoekers inzicht in de leefbaarheid van uw buurt. Powered by Google MapsUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > fijne buurt geeft doorslag