T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Funda.nl wint rechtzaak van Jaap.nl

Funda wint rechtzaak, maar Jaap mag gewoon doorgaan onder voorwaarden

AMSTERDAM, 7 augustus 2007 - Funda wint rechtzaak, maar Jaap.nl mag gewoon doorgaan met haar woningzoekactiviteiten. Zij het onder bepaalde voorwaarden. Huizenpartner.nl heeft Jaap toestemming gegeven de woningen van haar klanten wél optimaal te presenteren op Jaaps woningzoeker.

Jaap.nl begon onlangs met het integraal doorplaatsen van beschrijvingen en foto’s van via websites van makelaars aangeboden huizen. Dat is volgens de rechter in strijd met het auteursrecht. Voor het zonder meer doorplaatsen van deze gegevens, moet de huizenzoeksite nu eerst toestemming vragen aan de makelaar. Wat de consument hiervan vindt, speelt even geen rol volgens de rechter, hoewel hij zich kon voorstellen dat een consument juist wél zo breed mogelijk zijn woningverkoop op internet wil verkondigen.

Funda.nl

Met het integraal doorplaatsen van gegevens reed Jaap.nl vooral de website Funda.nl in de wielen. Deze website wordt geëxploiteert door Funda, waarin de branchevereniging NVM een belang heeft van 78,2 procent.

Citaat toegestaan

Jaap.nl mag wel citeren uit de gegevens van elke makelaar en Funda. In dat geval gelden beperkingen voor tekst en beeld. Zo mag de beschrijving van het object niet meer dan 155 tekens omvatten en foto's mogen niet meer dan 194x145 pixels bevatten, welk zo groot is als onderstaande foto:

Vereniging Eigen Huis

Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) is de uitspraak voor de consument niet slecht. "De rechter spreekt opnieuw uit dat dergelijke sites gewoon mogen bestaan, mits ze voldoen aan een paar eisen”, aldus een woordvoerder.

Huizenpartner en Jaap

Huizenpartner.nl bewijst nu al 4 jaar lang dat je voor een succesvolle verkoop van je woning niet persé Funda nodig hebt. Een succesvolle verkoop verloopt immers via het straatbeeld, op internet, op de belangrijkste woningzoekers, via Google en doordat een Direct Raak™-domeinnaam van Huizenpartner.nl zichzelf rondpraat als een lopend vuurtje.

Met deze uitspraak is de woningverkoper dus helemaal niet geholpen, omdat kiezen voor een NVM-makelaar vaak zal betekenen dat je woning niet optimaal op belangrijke woningzoekers staat zoals dimo.nl, huislijn.nl, zoekallehuizen.nl, jaap.nl en anderen. Huizenpartner.nl heeft Jaap uiteraard toestemming gegeven de woningen van haar klanten optimaal, met alle foto's in de hoogste eeldkwaliteit, te presenteren met een link naar hun eigen website met hun eigen Direct Raak™-domeinnaam.

 

 

Jaap mag doorgaan

Jaap mag doorgaan en ondermijnt
Funda steeds meerUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Funda.nl wint rechtzaak van Jaap.nl