T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > huizenkoper wilt in leuke buurt wonen

Huizenkoper wil in leuke buurt wonen

Bron: De Pers

AMSTERDAM, 17 augustus 2007 - Huizenkopers letten bij het zoeken naar een nieuwe woning vooral op de aantrekkelijkheid van de buurt. De prijs van het huis is van ondergeschikt belang.


De grootte van de woning en de het uiterlijk van de woning staan op de tweede en derde plaats, zo blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. De prijs van de woning staat op de vierde plaats.

Opvallend genoeg spelen factoren als de grootte van de tuin en het balkon, net als de parkeergelegenheid in de buurt, nauwelijks een rol bij het kiezen van een woning.

Jongeren tot 25 jaar hechten nauwelijks aan hun woonomgeving. Zij zien hun huis vooral een plek om te slapen. Zodra mensen ouder worden, wordt de woonomgeving echter belangrijker.

Het krijgen van kinderen is een omslagpunt. Een leuke omgeving is natuurlijk fijn voor de kleintjes, maar uiteindelijk ook voor de ouders. Via het speelveldje, de school en de sportclub komt het sociale netwerk steeds dichter bij huis te liggen.

Als mensen ouder worden en de kinderen op zichzelf gaan wonen vermindert het belang van de woonomgeving niet: door de herinneringen, maar ook door de sociale en fysieke bekendheid met de buurt blijft de binding.

 

 

 

Huizenpartner Buurtbeleving™

[ N I E U W ] Huizenpartner Buurtbeleving™
Geef woningzoekers inzicht in de leefbaarheid van uw buurt. Powered by Google Maps

 

 Uit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > huizenkoper wilt in leuke buurt wonen