T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Funda toont ook niet-NVM

Funda toont alle woningen

AMSTERDAM, 7 september 2007 - Funda, voor bijna 80 procent eigendom van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), laat vanaf vrijdag ook andere makelaars met hun woningaanbod toe op de site. Dit is een opmerkelijk stap, omdat eerder dit jaar Funda-CEO Marque Joosten moest opstappen, omdat hij voorstelde het woningenaanbod uit te breiden met niet NVM-woningen.

 

Funda, voor bijna 80 procent eigendom van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), laat vanaf vrijdag ook andere makelaars met hun woningaanbod toe op de site. Dit is een opmerkelijk stap, omdat eerder dit jaar Funda-CEO Marque Joosten moest opstappen, omdat hij voorstelde het woningenaanbod uit te breiden met niet NVM-woningen.

Tot nu toe stond alleen het woningaanbod van NVM-makelaars op Funda. Onlangs besloot de rechter dat huizenzoeksite Jaap.nl, die de NVM en Funda beschuldigt van kartelvorming, onder beperkte voorwaarden gegevens van woningen van een andere makelaar op zijn site mag plaatsen.

"De rechter heeft daarmee duidelijk gemaakt wat wel mag en wat niet'', aldus een woordvoerder van Funda. De huizensite zal vanaf vrijdag ongeveer 20.000 woningen die elders op internet te koop staan, op de site zetten. Daarmee komt het totale koopwoningaanbod op de site op 123.000. "Dat is 90 tot 95 procent van de totale koopwoningenmarkt'', aldus de zegsman van Funda.

De woningen van niet NVM-makelaars worden getoond met techniek vergelijkbaar met een zoekmachine, schrijft Funda op haar site. "De getoonde details zijn echter niet zo compleet als die van het NVM woningaanbod en er wordt een foto opgenomen. Dit komt omdat dit van rechtswege aan beperkingen onderheving is," aldus Funda.

 

 

Funda toont alle woningen

Funda toont alle woningen

 

 

Funda toont alle woningen; ook Huzienpartner.nl

Nu ook de Huizenpartner.nl woningen
bij Funda.nl

 

 Uit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Funda toont ook niet-NVM