T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > eigenaar moet energielabel overhandigen

Vanaf 1 januari 2008 moeten eigenaren bij verkoop een energielabel overhandigen

AMSTERDAM, 22 oktober - Afgelopen maandag is VROM gestart met een uitgebreide voorlichtingscampagne over het energielabel of het energieprestatiecertificaat. Met televisie- en radiospots, een uitgebreide campagnesite op http://www.vrom.nl/energielabel en een voorlichtingsbrochure, wordt eigenaren van woningen en andere gebouwen duidelijk gemaakt dat zij vanaf 1 januari 2008 bij verkoop of verhuur een energielabel moeten overhandigen aan de koper of huurder. Indien de koper afziet van een energielabel is er overigens geen verplichting het te overhandigen per overdracht van de woning bij de notaris aan de koper.

 

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en is te vergelijken met het energielabel voor auto's en witgoed. Het label loopt van A t/m G. Een woning met het A-label is het energiezuinigst en met het G-label het minst zuinig. Daarnaast staan op het energielabel mogelijke maatregelen om de woning energiezuiniger te maken vermeld. Een erkende (gecertificeerde) adviseur kan een energielabel voor uw woning verstrekken. Deze komt langs en doet een onderzoek in uw woning, waarna het energielabel wordt vastgesteld. Het label en bijbehorend certificaat is daarna 10 jaar geldig.

Vanaf wanneer is het energielabel verplicht?

Vanaf 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen en andere gebouwen bij verkoop of verhuur een energielabel kunnen overhandigen aan de koper/huurder. Voor huurwoningen van een woningcorporatie geldt als ingangsdatum 1 januari 2009. Voorwaarde is wel dat de corporatie voor die datum al haar woningen van een energielabel heeft voorzien. Particuliere verhuurders dienen wél vanaf 1 januari 2008 een energielabel te kunnen overhandigen.

Woningen of gebouwen gebouw in 1998 of later

Voor nieuwbouwwoningen en nieuwe woningen geldt een andere regime.
Als uw woning in 1998 of later is gebouwd, is er vooraf al een berekening gemaakt die leidde tot de zogenaamde energieprestatiecoëfficiënt (EPC). Deze berekening is tegelijk met de aanvraag voor de bouwvergunning ingediend bij de gemeente destijds. Als de bouwvergunning van uw woning niet eerder dan 1 januari 1998 is aangevraagd, kan de eigenaar de EPC-berekening overhandigen in plaats van het energielabel.

Bij het ministerie van VROM is via www.vrom.nl/energielabel alle informatie rondom het energielabel te verkrijgen en kunt u een lijst van gecertificeerde adviseurs raadplegen. Verder krijgt u bij uw woningaanmelding bij Huizenpartner.nl automatisch een voordeel offerte van de Nuon om een energiecertificaat voor uw woning te regelen indien noodzakelijk. De prijzen voor een energielabel liggen afhankelijk van uw type woning tussen de € 150,00 en € 250,00 excl. BTW.

Gerelateerde links

Verkopers en kopers zien niets in energielabel

Download voorbeeld energielabel

Informatie Energielabel woningen

 

 

 

Het energielabel kent 7 gradaties

Het energielabel kent 7 gradaties.
Het A-label is het energiezuinigst.Uit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > eigenaar moet energielabel overhandigen