T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > daling huizenprijzen op te vangen

Daling huizenprijzen eenvoudig op te vangen

SON, 26 oktober 2007 - Gegevens van het Kadaster tonen dat de gemiddelde verkoopprijs van huizen de laatste maanden daalt. Een huis bracht in september gemiddeld 5.272 euro minder op dan in augustus. Een berekening leert dat deze gederfde inkomsten eenvoudig en grotendeels op te vangen zijn door het huis zelf te verkopen en de woning beter dan gemiddeld te promoten.

Het verkopen van een gemiddelde woning van 252.649 euro kost 4.295 euro aan makelaarscourtage (1,7%). Die kosten worden bespaard als het huis zelf wordt verkocht. Met succes zelf verkopen raakt steeds meer ingeburgerd door innovatieve en doeltreffende dienstverleners als Huizenpartner.nl.

De gemiddelde prijs van een koopwoning is in september met ruim 2% gedaald ten opzichte van augustus. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Ten opzichte van september vorig jaar kost een koophuis nu gemiddeld 4,8% meer.

De gemiddelde prijs voor een koopwoning was in september 252.649 euro; een daling van ruim 2% in vergelijking met de maand ervoor, toen een huis gemiddeld 257.921 euro kostte. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een stijging van 4,5%. De gemiddelde koopsom in september was toen 241.654 euro.

Het aantal verkochte woningen in september is gedaald met 26,4%. In september zijn 14.386 woningen verkocht. In augustus waren dit er 19.554. In vergelijking tot vorig jaar is het aantal verkopen gedaald met 15,4%. In september 2006 werden 17.004 woningen verkocht.

Het aantal verkopen van alle woningtypes is in september ook gedaald. De verkoop van appartementen daalde met 21,5%, 2/1 kapwoningen met 30,8%, hoekwoningen met 26,7%, tussenwoningen met 28,8% en vrijstaande woningen met 29,6%.

Over Huizenpartner.nl

Huizenpartner.nl begeleidt particulieren met het zelf verkopen van hun woning via internet, zonder tussenkomst van de makelaar. Zij hanteert daarbij de innovatieve en - uit ervaring inmiddels gebleken - succesvolle Direct Raak™-promotieaanpak. Centraal staat een pakkende en unieke internet domeinnaam met een professionele verkooppresentatie, aangevuld met een persoonlijk samengesteld verkooppromotiepakket van kwalitatief hoogwaardig materialen. Deze vorm van woningverkoop laat uw woning opvallen tussen het enorme aanbod van te verkopen woningen en levert u een aanzienlijke kostenbesparing op.

Huizenpartner is opgericht in 2001 als www.ikwilmijnhuisverkopen.nl. Als gevolg van de snelle groei en doorgemaakte ontwikkeling is de website in 2007 aangepast en uitgebreid, waarbij de naam is veranderd in Huizenpartner.nl.

 

 

 

Daling van huizenprijzen

Daling van huizenprijzenUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > daling huizenprijzen op te vangen