T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > huis verkocht zonder makelaar

Huis verkocht zonder makelaar

Eindhovens Dagblad, 8 maart 2008 - Door Folly van Dijk

Zelf je huis verkopen – lukt dat? Hoe pak je dat aan? Betekent het niet heel veel rompslomp? Is er misschien een tussenweg? Die is er. Verschillende organisaties bieden huiseigenaren faciliteiten om zonder tussenkomst van de makelaar hun huis te verkopen.

Natuurlijk werken ze niet voor niets, maar wel een stuk goedkoper dan de makelaar. Het meeste werk doe je tenslotte zelf. Marwin Dekkers (38) van Huizenpartner.nl was de eerste die brood zag in deze vorm van dienstverlening.

“Zeven jaar geleden besloten we ons eigen huis zelf te verkopen en ik zette het op een eigen internetdomein: fraaiewoning.nl. Binnen drie weken was het verkocht. Dat zette me aan het denken: het kan dus wel, als je het goed aanpakt! Ik besloot er werk van te maken en heb honderden domeinnamen opgekocht waaruit de verkoper kan kiezen zodat elk huis een eigen domeinnaam krijgt. Is een huis verkocht, dan komt de naam weer vrij.” Gemiddeld staan er 400 woningen te koop via Huizenpartners door heel Nederland met een concentratie in de Randstad, Brabant en Noord-Limburg. Dat aantal neemt voortdurend toe. Inmiddels zijn er ruim 4000 woningen verkocht via Huizenpartner.nl. De gemiddelde tijd dat een woning te koop staat via Huizenpartners is 2,9 maand; terwijl dat via de makelaar 5,2 maand is. “De directe aanpak met een herkenbare naam bleek een schot in de roos.”
Woningen die via Huizenpartner.nl worden aangeboden, zijn te vinden op alle relevante websites van de grote woningzoekers zoals Funda en Jaap.nl. Met andere woorden: wie op internet een woning zoekt, stuit altijd op het aanbod van Huizenpartner.nl.

Kunst van het opvallen
Wie zijn huis wil verkopen via Huizenpartner.nl kan kiezen uit drie pakketten met verschillende mogelijkheden. Bij alle pakketten krijgt de verkoper een opvallend Te Koop-bord met de gekozen domeinnaam en een eigen presentatiesite, waarvoor hij zelf foto’s en tekst aanlevert die door Huizenpartner worden geoptimaliseerd. De site is binnen twee dagen online en ziet er overzichtelijk en herkenbaar uit. Aardige aanvulling van de informatie is dat de bezoeker direct Google earth kan aanklikken om de woonomgeving te verkennen.

Het voordeligste pakket kost eenmalig 195 euro en vervolgens 35 euro per maand. Wie van de uitgebreidere service gebruik wil maken zoals opstelling van het koopcontract en verkoopversnellers zoals advertenties, kan een duurder pakket kiezen. Het Garant-pakket is het meest uitgebreide op basis van no cure no pay: de verkoper betaalt dan 0,78% van de verkoopprijs van zijn woning.

Is er een bovengrens aan de woningen die via Huizenpartners worden verkocht? “Nee”, zegt Marwin Dekkers. “Zo’n 40% van de huizen in ons aanbod ligt qua prijs boven de 3½ ton. Het loopt op de boven de miljoen. Het gaat altijd om goed onderhouden, courante woningen waarvan de eigenaar zélf de verkoopprijs wil bepalen.” Huizenpartner is een internet dienstverlener en blijft daarmee op afstand. Afspraken voor een bezichtiging en onderhandelingen regelt de verkopende partij zelf. Wel kunnen cliënten van Huizenpartner.nl met hun vragen altijd terecht bij de telefonische helpdesk.

Toolkit
Vorige maand stelde Huizenpartner.nl de toolkit vrij beschikbaar aan iedereen die zijn woning zelf wil verkopen. Deze toolkit bevat uitgebreide tips voor goede foto’s en pakkende verkoopteksten op een presentatiesite. Ook zijn er adviezen te vinden van Monique van de Keer van StylingandMore om de woning aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Wie extra aandacht besteedt aan de presentatie van zijn woning, verkoopt deze 3,6 maal zo snel als anderen volgens de website waar de toolkit gedownload kan worden.

www.Huizenpartner.nl

Download

Gescande-versie .jpg

MS Word-versie

 

 

 

 

Een van de DirectRaak™-domeinnamen

Een van de domeinnamen is Zonnigewoning.nlMarwin Dekkers MBA

Marwin Dekkers: "Elk huis krijgt een eigen domeinnaam"Uit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > huis verkocht zonder makelaar