T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > overzicht per makelaarsformule

IN DE PERS - Vereniging Eigen Huis: Overzicht per makelaarsformule

8 mei 2008 - Bron: Vereniging Eigen Huis Magazine

De volgende makelaars hebben aan ons onderzoek meegewerkt middels een persoonlijk interview op locatie van de makelaar en het invullen van onze enquête:

 www.beetjehulp.nl

 www.makelaarinhuis.nl

 www.direct-te-koop.com

 www.makelaarsdiensten.nl

 www.digimakelaars.nl

 www.makelaarsland.nl

 www.hoi-makelaars.nl

 www.netmakelaar.nl

 www.huizenholland.nl

 www.teammakelaar.nl

 www.huizenpartner.nl

 www.verkoopeenhuis.nl

 www.iblue.nl

 www.verkoopjeeigenhuis.nl

 www.livy.nl

 www.wonex.nl

 www.makelaar.com

 www.woonplaats.nlDe basis van de meeste formules is ‘doe-het-zelven’. Vaak kunt u de dienstverlening verder uitbreiden en is er ondersteuning mogelijk van aangesloten makelaars, soms zelfs tot en met een totaalpakket. We beginnen hieronder met de ‘echte doe-het-zelfformules’, maar gaandeweg ziet u ook de duurdere, soms uitgebreide formules. Kijk op de websites voor meer informatie.

www.netmakelaar.nl biedt eigenlijk alleen webruimte aan voor € 35,- per maand, voor de echte doe-het-zelver dus. De verkoper kan met een code zelf tekst en foto’s uploaden. Hij krijgt ook drie verkoopposters opgestuurd en een eventuele beperkte vermelding op Funda (Funda zoekt via een zogenoemde spider naar andere huizenadvertenties op internet). Verder moet de verkoper het echt zelf doen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan gebruik worden gemaakt van makelaars door het hele land (VBO, NVM, LMV) tegen uiteraard bepaalde kosten. Deze kosten zijn ons niet bekend en verschillen per makelaar. Hier kunnen zaken als bezichtigingen, onderhandeling en contract worden geregeld.

www.huizenpartner.nl is een organisatie die woningverkopers via internet begeleidt. Door middel van diverse (originele) promotiemiddelen en een gratis toolkit kan de verkoper zelf zijn huis verkopen. Bezichtigingen moet hij zelf doen evenals de onderhandelingen en het opstellen van het contract. Wel kan hij hierover advies inwinnen via een speciale helpdesk. De pakketten bestaan uit een eigen website met een unieke naam, verkoopborden met diezelfde unieke naam en een aantal bijzonderheden als bijvoorbeeld ‘buurtbeleving’ waarmee op de eigen website aangegeven kan worden wat er zoal in de buurt van de woning te vinden is aan winkels, scholen en dergelijke. Ook is er een uitgebreide aanmelding en actief beheer bij alle grote woningzoekers (Jaap, Funda, Zoekallehuizen e.a.), hetgeen een zelfverkoper veel tijd en rompslomp bespaart. De kosten van de pakketten zijn divers: € 35,- per maand plus eenmalig € 195,-,  € 495,- of een courtage van 0,78% over de verkoopprijs. In het laatste pakket worden de kosten terugbetaald bij het intrekken van de opdracht oftewel no cure, no pay.

www.woonplaats.nl is een organisatie die voor € 650,- een verkoopkit aanbiedt waarin een verkoopposter en driehoek zit, een praktische map met tips en een volledige vermelding op Funda. De verkoper doet in principe alles verder zelf en krijgt via e-mail en sms reacties binnen. Wel kan hij gedurende het traject bijgestaan worden door een NVM-makelaar van Woonplaats. Een koopovereenkomst kan per mail gescreend worden. Als eenmaal de werkzaamheden begonnen zijn kan de verkoper zijn geld niet meer terugkrijgen. Er is dus geen no cure, no pay.

www.makelaarinhuis.nl maakt gebruik van zeven NVM-makelaars uit het hele land. Zij bieden een basispakket aan van € 995,- (geen no cure, no pay) en de verkoper kan divere onderdelen als bezichtigingen en contractonderhandelingen ‘bijkopen’. Via de website kan de verkoper op basis van zijn regiogegevens makkelijk zelf uitrekenen wat de diensten hem uiteindelijk gaan kosten. Hier ligt vooral de kans voor de doe-het-zelver die zo makkelijk kan bepalen welke diensten hij zelf kan doen en welke hij graag uit handen geeft met het bijbehorende kostenplaatje. Het gaat hier om de bezichtigingen, onderhandelingen en akte/overdracht. Upgraden is mogelijk. Er komt een vermelding op Funda, aangezien ze met NVM-makelaars samenwerken. Aanmeldingen op andere websites zijn afhankelijk per makelaar.

www.wonex.nl biedt een pakket aan voor € 595,-. Hiervoor biedt de organisatie een aantal diensten aan zoals een waardebepaling, een te-koopbord, advertentie op Funda en de onderhandelingen. Begeleiding verloopt per e-mail. Tekst en foto’s dienen zelf aangeleverd te worden en ook de bezichtigingen doet de verkoper zelf.

www.verkoopjeeigenhuis.nl biedt een basispakket à € 395,- voor de doe-het-zelver, die is uit te breiden met diverse diensten tegen verschillende prijzen. Deze uitgebreidere service gaat verder op in www.makelaarsformule.nl: als extra kan de verkoper tien verschillende ‘boxen’ bijkopen. Deze boxen bestaan uit verschillende onderdelen die horen bij het verkopen van de woning, zoals tweede bezichtigingen (maximaal vijf), vermelding op diverse websites en bijvoorbeeld een verhuisservice. 

www.livy.nl maakt het naar eigen zeggen mogelijk om ‘vanaf € 0,- uw huis te verkopen’. Vervolgens stuurt de site aan op het gebruiken van deeldiensten, en benadrukt het belang van een (aangesloten) makelaar, om redenen die we ook in de tips genoemd hebben (extra kosten). De site heeft een mooie module waarin de verkoper het dienstenpakket eenvoudig en overzichtelijk kan samenstellen en direct het totale kostenplaatje wordt getoond.

www.makelaarsland.nl biedt een pakket aan dat € 995,-  kost en bestaat uit een vast aantal onderdelen. De verkoper doet een aantal zaken zelf zoals bezichtigingen, het aanleveren van de tekst en de foto’s voor de advertentie op hun website en de inspectie op de laatste dag. Verkopers kunnen de digitale brochures zelf uitprinten en krijgen hiervoor standaard tien insteekmapjes om aan belangstellenden te kunnen overhandigen.
Belangrijk detail: er moet vóóraf betaald worden. Bij intrekken van de opdracht is de verkoper het geld kwijt, er is geen restitutie. Makelaarsland werkt vanuit een centraal kantoor, maar voor taxaties wordt gebruikgemaakt van de door het hele land verspreide taxateurs van de Taxatheek.

www.verkoopeenhuis.nl is een tak van een bestaande makelaar (Winkelmakelaar) en maakt gebruik van zogenaamde verkoopadviseurs: dit zijn dus geen gecertificeerde makelaars. In overleg met de verkoper kunnen aanvullende afspraken en diensten worden aangeboden. De verkoper kan hiervan gebruik maken voor bijvoorbeeld bezichtigingen maar dat hoeft niet: de prijs van € 895,- blijft hetzelfde. Tekst en foto’s dient de verkoper zelf aan te leveren. Deze worden ook op Funda gezet. Onderhandelingen gebeuren door de makelaar zelf en een taxatie wordt eventueel gedaan door www.taxatie.nl.

www.iblue.nl biedt meerdere pakketten aan. Er is een basispakket voor de echte doe-het-zelver. Onder andere de bezichtigingen en de contractonderhandelingen zijn hierbij niet inbegrepen. Ook zijn uitgebreidere pakketten mogelijk. Omdat Iblue gebruik maakt van eigen (NVM) makelaars door het hele land komt de advertentie ook volledig op Funda terecht. Iblue heeft regiokantoren en een landelijk netwerk van makelaars in dienst. Iblue hanteert het no cure, no pay principe als het niet lukt om de woning binnen bepaalde tijd te verkopen.

www.beetjehulp.nl biedt letterlijk een beetje hulp bij de verkoop van uw woning. Voor
€ 1.299,- bieden zij een duidelijk pakket aan. De organisatie werkt deels op no cure, no pay basis, alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten worden ingehouden. Als de advertentie eenmaal op Funda staat, wordt 50% van de kosten ingehouden. Alleen de eerste bezichtiging doet de verkoper zelf, de vervolgafspraken worden door Beetjehulp afgehandeld. Ook de koopakte wordt verzorgd en opgesteld. Inspectie van de woning voor passeren gebeurt door de verkoper zelf. Tekst en foto’s verzorgt hij zelf. Beetjehulp maakt gebruik van een landelijk netwerk van aangesloten, lokaal bekende NVM-makelaars.

www.direct-te-koop.com is een organisatie die alle diensten aanbiedt tot aan ‘full-service’. Van het aanmelden op hun website, dat gratis is, tot aan de contractonderhandelingen. Voor de prijzen kunt u kijken op de website. Het unieke van deze organisatie is dat de verkoper gebruik kan maken van de doorverbindservice via hun callcenter zodat de verkoper direct de potentiële koper aan de lijn krijgt. Ook bieden zij huizen in het buitenland aan, zoals in Spanje, Frankrijk en Duitsland.

www.teammakelaar.nl is een aparte tak van Arsibel Makelaardij, een zogenaamde traditionele makelaardij. Zij verkopen als het ware hun formule aan makelaars door het hele land. Bieden ook de zogenaamde “full-service” aan. Op de website staan de prijzen vermeld die men betaalt bij vooraf betalen. Betaalt de verkoper achteraf, dan kost dat € 300,- extra. Bij het intrekken van de opdracht krijgt de verkoper slechts 50% terug van het totaalbedrag. Teammakelaar adverteert met de prijs vermeld op het verkoopbord! Er komt een vermelding op Funda, aangezien ze met NVM-makelaars samenwerken.

www.makelaarsdiensten.nl is een makelaardij die zowel de particuliere als de zakelijke sector van dienst is. Er zijn op dit moment twee pakketten in de aanbieding, een basispakket van € 595,- en een pakket met een courtage van 1,19% met een minimum van € 2.500,-. Deze dienst is ‘full-service’. Opstartkosten zijn € 300,-. Afhankelijk van het pakket kan men alles laten regelen door deze makelaar.  Omdat deze makelaar aangesloten is bij NVM wordt ook hier op Funda geadverteerd.

Bij www.hoi-makelaars.nl treffen we een traditionele makelaar die werkt met drie verschillende pakketten. Kosten: € 950,- of € 1.450,-. Als de verkoper een ‘full-service’ pakket wil, dan worden de kosten bekendgemaakt ná een persoonlijk gesprek. De verkoper krijgt sowieso minimaal de volgende diensten: taxatiewaarde, vraagprijsadvies, volledige vermelding op Funda, onderhandelingen en opmaken koopovereenkomst. Deze makelaar streeft naar het ‘full-service’-concept waarmee alles uit handen wordt genomen van de verkoper zoals het traditioneel ook ging, maar dan maar op een moderne manier.

www.makelaar.comwww.huizenholland.nl en www.digimakelaars.nl zijn voorbeelden van traditionele, lokaal werkende makelaars (respectievelijk vanuit Amsterdam, Amersfoort en Oss/Veghel), die een andere internetidentiteit aannemen om zo hun bereik te vergroten. Het dienstenpakket dat ze zo aanbieden, bestaat uit deeldiensten, die ze echter ook in hun ‘traditionele tak’ aanbieden; een standaardovereenkomst met bijbehorend courtagepercentage bieden ze natuurlijk ook aan. Sterk punt bij deze formules is dat de verkoper verzekerd is van een betrokken en lokaal bekende makelaar (goede kijk op prijzen en buurten). Bbovendien: heeft de verkoper gekozen voor een doe-het-zelfaanpak, en komt hij er na twee maanden niet meer uit, dan is de overstap naar een ‘veilige’ traditionele aanpak zo gemaakt (en met vooraf bekende kosten!).

Gerelateerde links

Uit VEH Magazine mei 2008: Huis verkopen wel of geen makelaar?

Link naar origineel artikel

VEH Magazine: Overzicht per makelaarsformule

 

 

 

Huis verkopen: wel of geen makelaar

VEH Magazine Mei 2008 -
Wel of geen makelaar, of iets er tussen in?


 

 

 

 

 

 

 

Huis verkopen: wel of geen makelaar

Huis verkopen: wel of geen makelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huis verkopen: wel of geen makelaar

Huis verkopen: wel of geen makelaarUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > overzicht per makelaarsformule