T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > uw woning verkoopklaar maken

Uw woning verkoopklaar maken

23 juni 2008 - Huizenpartner.nl

Als u uw huis in de verkoop zet, wilt u natuurlijk dat het zo snel mogelijk wordt verkocht. En dan het liefst voor de vraagprijs. De eerste indruk die uw woning op een potentiële koper maakt, is van doorslaggevend belang. En daar gaat het vaak mis. Veel mensen hebben hun huis onvoldoende klaargemaakt voor de verkoop, waardoor het potentiële kopers afschrikt.

Daardoor blijft de woning vaak onnodig lang te koop staan, om vervolgens voor een te lage prijs verkocht te worden. Met een goede voorbereiding kunt u dit voorkomen.

15 praktische tips om uw huis verkoopklaar te maken.

Tip 1
Kijk kritisch naar uw eigen woning. Laat een goede vriend of bekende door het huis lopen en hoor hoe hij uw woning ervaart. Vindt hij het rommelig, gedateerd, muf of te vol, doe er dan wat aan.

Tip 2
Ruim op en gooi weg. U gaat binnenkort toch verhuizen, dus dit is een goed moment om alvast op te ruimen, in te pakken en weg te gooien. Vooral in de badkamer en de keuken mogen niet te veel losse spullen staan. Breng goede spullen eventueel naar de kringloop of verkoop ze op Marktplaats of eBay.

Tip 3
Creëer ruimte in huis. De meeste huizenkopers zijn vooral op zoek naar ruimte. Zij willen zich kunnen voorstellen hoe hun meubels in uw huis zouden staan. Verwijder zoveel mogelijk onnodige kasten, bureautjes, bijzettafeltjes, etc. en breng ze naar de opslag.

Tip 4
Maak een duidelijk onderscheid tussen de verschillende woonfuncties (eten, zitten, werken) in huis. Heeft u een werkplek (computertafel) in de huiskamer, dan lijkt het net of u een kamer te kort komt.

Tip 5
Knap het huis op. Werk achterstallig onderhoud weg en doe eindelijk die kleine klusjes die al die tijd zijn blijven liggen (de piepende deur, het klemmende raam, het bladderende verfwerk). Geef de keuken een eigentijdse uitstraling door bijvoorbeeld de kastdeurtjes te vervangen of te verven. Gedateerd tegelwerk in de badkamer kunt u met een speciale coating overschilderen. Gebruik bij dit alles vooral neutrale kleuren.

Tip 6
Heeft u zelf weinig tijd, schakel dan voor het opknappen van uw huis een aannemer of klusjesman in. Een investering van ongeveer 1% van de verkoopprijs voor het opknappen van uw huis is een mooie richtlijn en verdient zich dubbel en dwars terug.

Tip 7
Kijk kritisch naar de inrichting van uw huis. Zorg dat meubilair en accessoires op elkaar zijn afgestemd. Haal al te persoonlijke dingen zoals familiefoto’s en kindertekeningen van de muur en zorg voor een neutrale inrichting, zodat de nieuwe bewoner zich een voorstelling kan maken hoe hij in uw huis zou kunnen wonen.

Tip 8
Zorg dat het daglicht royaal de woning binnenvalt. Doe gordijnen en luxaflex open, maar ook de deuren van de slaapkamers wanneer de overloop nogal donker is. Donker gekleurde overgordijnen maken een ruimte kleiner. Haal deze voor de bezichtiging weg zodat de kamers groter lijken.

Tip 9
Plan een bezichtiging op een gunstig moment van de dag, waardoor u optimaal van het daglicht in uw woning kunt profiteren. Laat in donkere hoekjes een sfeervol lampje branden.

Tip 10
Vergeet de tuin niet. Knip de heg, snoei de struiken, maai het gras en haal een schoffel door de tuin. Zet eventueel enkele mooi gevulde plantenbakken langs het pad en bij de voordeur. Het gaat tenslotte om die eerste indruk.

Tip 11
Woont u niet meer in het huis, laat dan altijd wat meubels staan en zorg dat het geheel een bewoonde indruk maakt. Een gemeubileerd huis verkoopt namelijk veel sneller dan een compleet leeg huis. Er zijn bedrijven waarbij u speciaal voor dit soort gelegenheden meubels kunt huren.

Tip 12
Zorg dat uw huis tijdens een bezichtiging fris ruikt. Zet de ramen open en zet een vers bosje bloemen op tafel. Vermijd sterk overheersende geuren van bijvoorbeeld schoonmaakmiddel of versgebakken appeltaart.

Tip 13
Natuurlijk ziet uw huis er bij een bezichtiging opgeruimd en schoon uit. Dus geen volle wasmand in de badkamer, geen vieze vaat op het aanrecht, niet teveel jassen aan de kapstok, geen laarzen en schoenen in de gang en geen rondslingerend speelgoed van de kinderen.

Tip 14
Tijdens de bezichtinging kunt u uw kinderen en huisdieren beter een uurtje de deur uit doen. Zij leiden alleen maar af en geven het huis een 'volle' indruk. Doet een makelaar de bezichtiging, ga dan zelf ook weg.

Tip 15
Plan voor een bezichtiging steeds twee aspirant kopers direct na elkaar. Daardoor lijkt het alsof het huis zeer in trek is.

Veel succes met de verkoop van uw huis!

Huizenpartner Team

Gerelateerde links

Gratis toolkit om huis te verkopen

Uw woning verkoopklaar middels stylingadvies betaalt zichzelf terug

 

 

 

 

 

Uw woning verkoopklaar maken

Uw woning verkoopklaar maken


 

 



Uit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed




Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > uw woning verkoopklaar maken