T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > verkoopprijs hoger dan WOZ

Verkoopprijs woning 12,5 procent hoger dan WOZ-waarde

20 augustus 2008 - Bron: ANP

Bestaande koopwoningen zijn in het tweede kwartaal van 2008 verkocht tegen een prijs die gemiddeld 12,5 procent boven hun WOZ-waarde van 1 januari 2005 ligt. In West-Nederland was de verhouding tussen de verkoopprijs en WOZ-waarde het grootst. Dit blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster die in augustus 2008 bekend werden.

West-Nederland kent het grootstse verschil
Bij 80 procent van de verkochte koopwoningen lag de verkoopprijs hoger dan de WOZ-waarde van 1 januari 2005. Bij ruim de helft van de verkooptransacties brachten huizen gemiddeld tussen de 0 en 20 procent meer op dan de WOZ-waarde. In West-Nederland brachten woningen bijna 15 procent meer op dan de getaxeerde waarde.

Prijsstijging nog steeds boven inflatie
Huizenprijzen stegen in het voorbije kwartaal gemiddeld 3,2 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is de kleinste stijging in jaren, maar hoger dan de inflatie. De grootste stijging van huizenprijzen op jaarbasis werd bereikt in het eerste kwartaal van 2000, toen deze 19,8 procent bedroeg. De stijging nam daarna snel af en ligt al een aantal jaren rond de 4 procent.

Gerelateerde links

Prijsstijging koopwoningen iets groter

 

 

 

 

Prijsstijging koopwoningen iets groterUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > verkoopprijs hoger dan WOZ