T: 0900 - 66 4 4444 lokaal tarief   Neem contact met mij opNeem contact met mij op        YouTube Facebook Blogger Twitter
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Makelaar versnelt woningverkoop niet

Makelaar versnelt woningverkoop niet

Amsterdam, 2 maart 2009 - Bron: Huizenpartner.nl

Huizenpartner.nl, de internetmakelaar die particulieren helpt hun woning zelf te verkopen, stelt uit onderzoek dat elke woning een vaste verkooptijd heeft. De woning wordt niet sneller wordt verkocht wanneer een makelaar in de hand wordt genomen. Een betere promotie van de woning kan de verkooptijd wél flink verkorten.

Huizenpartner volgde vanaf januari 2008 enkele tientallen particulieren die startten met zelfverkoop via Huizenpartner.nl en daarna toch nog een full-service makelaar kozen. Belangrijkste reden van deze switch was de vrees dat de zelfverkoop te lang zou gaan duren. De verkooptijd werd echter niet versneld. Bij Huizenpartner.nl stonden deze woningen gemiddeld 143 dagen te koop, maar bij de makelaar (83% NVM) vervolgens nog eens 238 dagen. Veel verkopers concludeerden achteraf dat ze net zo goed zelf de verkoop hadden kunnen doorzetten en de makelaarskosten in eigen zak hadden kunnen houden.

Directeur Marwin Dekkers van Huizenpartner.nl stelt uit hetzelfde onderzoek dat slechts drie factoren de verkooptijd van een woning bepalen: de woning zelf (staat en ligging), de vraagprijs en de manier waarop de woning gepromoot wordt. Bij dat laatste laten volgens Dekkers veel makelaars het afweten. In de juiste promotie van de woning is nog veel winst te behalen: vergroot de vindbaarheid van de woning op internet, laat de woning opvallen tussen het overige aanbod met een unieke en persoonlijke presentatie, maak goede foto’s en zorg dat de website van de woning gemakkelijk mond-tot-mond door te geven is. Huizenpartner realiseert deze vorm van promotie door woningen op een unieke domeinnaam (zoals www.mooiewoning.nl of www.fijnappartement.nl) te presenteren en vindbaar te maken via elke woningzoeker en Google. “Met deze promotieaanpak vergroot je de verkoopkans en maak je de verkooptijd 30 tot 60% sneller dan gemiddeld”, aldus Dekkers.


NIET VOOR PUBLICATIE:
Huizenpartner.nl™ begeleidt woningverkopers via internet en is 100% dochter van Onroerendgoedpromotie BV, een gespecialiseerd bureau voor marketing, verkoop en advies van vastgoed. Onderdeel van de begeleiding vormt ondersteuning in het opstellen en afsluiten van een verkoopcontract voor de woning. Er is al een promotiepakket vanaf € 195. De NVM rapporteerde over het vierde kwartaal van 2008 een mediane verkooptijd van 84 dagen, bij Huizenpartner was dat in hetzelfde kwartaal 60 dagen. Voor vragen kunt u contact opnemen met ir. Marwin Dekkers MBA

Ga naar origineel persbericht op Vara Kassa

VARA Kassa: Makelaar versnelt woningverkoop niet

Gerelateerde links

Reactie op: Woningen staan langer te koop

Aantal dagen dat huis te koop staat op Funda stijgt van 200 naar 380

 

 

 

 

 

 

Woningen langer te koop

Optimale promotie, belangrijk voor snelle verkoopUit de media

Uit de media: RSS

Bekijk de Huizenpartner.nl RSS Feed
Skip Navigation Linkshuizenpartner.nl > nieuws > Makelaar versnelt woningverkoop niet